Gezondheid paard

Om ervoor te zorgen dat er geen verstoring van de balans van het paard plaatsvindt, heeft Wu Xing verschillende kruidenmengsels ontwikkeld. De kruidenmengsels benaderen de van oudsher natuurlijke leefwijze van het paard, omdat ze uit 100% natuurlijke granen, groenten, fruit, kruiden en specerijen bestaan.

De verschillende kruidenmengsels vormen samen een unieke combinatie die per paard kan worden toegepast. Door het individuele paard op zich te bekijken (aan de hand van een 50-karakter vragenformulier), kan er een specifiek voeradvies voor het paard worden gegeven. Het paard krijgt op deze manier waar het behoefte aan heeft en wat het nodig heeft. Uiteindelijk kan de voermethode bijdragen aan de innerlijke tevredenheid van het paard, waardoor deze beter zal functioneren en in meer harmonie met zijn omgeving zal leven.

Balans

Het is dus voor de gezondheid van je paard ontzettend belangrijk dat zijn/ haar lichaam in balans is. Om deze balans te kunnen bereiken, is goede verzorging noodzakelijk. Respect staat hierbij voorop. Je wilt het beste voor je paard en daar kies je bewust voor.

Er zijn drie factoren die van invloed zijn op de balans van je paard:
1. De omgeving waarin je paard leeft.
2. De voeding die je je paard geeft.
3. De relatie die je met je paard hebt.

De omgeving waarin je paard leeft Het is voor paarden erg belangrijk dat zij veel ruimte, frisse lucht en beweging krijgen. Paarden zijn van oorsprong wilde dieren die in kuddes leefden op de steppen. Dat paarden in kuddes leefden geeft ook aan dat het voor hen essentieel is om sociale contacten te hebben met soortgenoten.

De voeding die je je paard geeft Het is belangrijk om je paard zo natuurlijk mogelijk te voeden. Dat betekent een gebruik van uitsluitend pure en zuivere grondstoffen. Verder moet het voer eiwitarm, licht verteerbaar en vezelrijk zijn. Niet alleen de arbeid die je paard verricht is een leidraad voor de keuze van de voeding. Elk paard is anders, heeft zijn eigen karakter en behoeftes. Per individueel karakter kan worden aangegeven welke voeding het meest geschikt is. Om je hierbij te helpen, heeft Wu Xing een speciale voedingsadviesmethode ontwikkeld. Welk karakter heeft je paard?

De relatie met je paard Het is heel belangrijk je af te vragen hoe je met je paard omgaat en hoe het dier op jou reageert. Als je beter begrijpt waarom je paard op een bepaalde manier reageert, kun je de onderlinge relatie verbeteren. Een goede relatie bevordert de prestaties van je paard en zijn levensgeluk. Kennis is daarbij onontbeerlijk. Het is belangrijk inzicht te hebben op hoe ons paard de wereld beleeft in relatie tot onszelf. Ook moeten wij de paardentaal leren begrijpen en spreken. Wanneer wij met deze kennis in het achterhoofd onze paarden benaderen, veranderd er al veel. Prooidieren als paarden vluchten als ze bang zijn. Voorkom dus angstsituaties. Stress tast het immuunsysteem aan. Geef duidelijk leiding aan je paard, daarbij voelt het zich zekerder en beter.

Scroll naar boven