De vijf elementen: VUUR

Vuurtype dieren zijn vrolijke, lieve, drukke, blije aandachtzoekers, en een tikje nerveus. Ze leven vanuit het hart en het Hart is de ‘keizer’ van het lichaam.

Er is veel opwinding in hun leven, dat kan blije opwinding zijn maar ook angstige opwinding, dan maken ze de karaktersprong naar het Water.

Ze communiceren veelvuldig met hun stem en halen alle trucjes uit de kast om je laten lachen. Ze zorgen dat ze in het middelpunt van de belangstelling staan, het zijn echte clowns.

Ze houden van fysiek contact en zoeken dat bij hun baas, maar ook bij andere mensen en andere dieren.

Ze zijn echter snel jaloers en hebben een lage pijngrens. Ze laten je niet alleen en willen altijd kijken wat je aan het doen bent en het liefst meedoen.

Eten is niet belangrijk voor ze, aandacht en aanraking werken vaak beter bij het trainen. Het zijn Yange dieren, warm en passievol, maar ze kunnen niet goed tegen hitte van buiten.

Vuurtype paarden

Het vuurpaard houdt van het contact met mensen. Vooral als ze haar komen bewonderen en veel aandacht geven. Zij is vrolijk, intelligent en staat ’s ochtends als eerste klaar om het baasje te begroeten.

Het leven is een groot spel en ze wil er niets van missen. Ze kan nauwelijks een paar passen lopen zonder om te kijken om te zien wat haar vriendjes en vriendinnetjes aan het doen zijn.

Vuurtype honden

Het zijn blije dieren die veel kwispelen en veel lawaai kunnen maken. Wanneer ze blij zijn kunnen ze piepen en wanneer ze onrustig zijn kunnen ze piepen.

Ze zijn laat zindelijk en hebben moeite met alleen thuis te zijn.

Vuurtype katten

Dit zijn blije en heel aanhankelijke katten die veel hun stem gebruiken.

Bij het spelen  kunnen ze plotseling venijnig  worden.

Vuurtype konijnen

Vuurtype konijnen zijn best wel diva’s en ‘stress-kippen’.

Bij stress stoppen makkelijk met eten.

Ze zijn schrikkerig maar houden erg van aandacht een aanraking en komen graag bij je kijken wat je aan het doen bent.

Scroll naar boven