De vijf elementen: METAAL

Metaaltype dieren zijn rustige, brave, introverte en beheerste dieren. Orde, rust en regelmaat is belangrijk voor ze, net als rechtvaardigheid. De Longen zijn de ‘Ministers van de rechtvaardigheid’.

Het zijn actieve dieren met een goed uithoudingsvermogen, maar ze zijn rustiger en stiller dan Houttype dieren. Ze zijn gedisciplineerd, gestructureerd, methodisch en efficiënt en zijn heel makkelijk te trainen.

Ze willen graag erkenning voor het werk dat ze doen, alhoewel ze hier niet om vragen.

Ze zijn relatief vlak in hun emoties, dat maakt dat ze stabiele dieren zijn voor hun omgeving.  Emoties worden niet naar buiten toe geuit, maar volgen de beweging van het Metaal: naar binnen.

Wanneer ze uit balans raken, maken ze geen karaktersprong naar een ander element, maar ze worden nog meer Metaal: ze worden stoïcijns en koppig. Je moet fysiek contact met ze blijven houden, ze hebben de neiging om zich hiervan terug te trekken.

Ze kunnen niet goed tegen droogte en krijgen dan zelf droogte-verschijnselen in het lichaam.

Metaaltype paarden

De ongecompliceerde, rustige volger
Emotie: recht door zee & verdriet
Zwakke organen: longen en dikke darm

Metaalpaarden herken je aan hun ongeïnteresseerde houding. Ze kennen absoluut geen extremen. Wat je vraagt doen ze goed, maar behandel ze wel eerlijk en oprecht.

De leus voor een Metaalpaard is: “doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Chaotische situaties of grote spanningen gaan ze het liefste uit de weg. Ze houden van werken en kunnen snel leren wanneer de leerstof niet te moeilijk is of er teveel tegelijk wordt aangeboden.

Het is belangrijk om met dit type in contact te blijven, anders sluiten ze zich nog meer af voor hun omgeving.

Metaaltype honden

Het zijn rustige, stille, no-nonsens harde werkers en zelfstandige werkers.

Ze zijn makkelijk te trainen en deze honden kunnen andere honden corrigeren in hun gedrag.

Ze negeren makkelijk mensen en andere dieren.

Metaaltype katten

Het zijn rustige, introverte, solitaire katten die hun eigen gang gaan.

Zelfverzekerd en niet snel onder de indruk, maar geen ‘ruziemaker’. Ze kijken graag de kat uit de boom.

Metaaltype konijnen

Aan Metaaltype konijnen zie je niet bijzonder veel. Het enige wat misschien opvalt is dat ze onverstoord hun ding doen. ‘Normaal-doen’ is waar ze goed in zijn.

Scroll naar boven