De vijf elementen: HOUT

Houttype dieren zijn zeer dynamische, actieve en moedige dieren. De Lever die bij het Houtelement hoort is de ‘Generaal’ en die moet bewegen.

Het zijn harde werkers en sporters en ze willen de beste zijn. Ze zijn nieuwsgierig, onderzoekend, ondernemend en houden zichzelf bezig als ze niets te doen hebben, tot op hoge leeftijd.

Ze hebben focus, ze weten wat ze willen en omdat ze hun zin willen doordrijven komen ze ‘pushy’ over. Ze zijn moedig en zelfverzekerd.

Eten is belangrijk voor ze en ze ontwikkelen daarom makkelijk voernijd.

De emotie die je vaak bij hen ziet is frustratie en boosheid, onder andere wanneer ze beperkt worden in hun bewegingsvrijheid of bij veel wind.

Langdurige frustratie kan maken dat ze dichtklappen, dan maken ze de karaktersprong naar het Metaal. Het zijn natuurlijke leiders en hebben moeite met autoriteit. Hun hoge pijngrens maakt dat ze tegen zichzelf beschermd moeten worden, met name wanneer ze jong zijn en op hogere leeftijd.

Houttype paarden

De onvermoeibare, harde werkers; deze paarden  bezitten een geweldige hoeveelheid energie. 

Houtpaarden nemen zelf graag de leiding. Door het impulsieve gedrag zijn ze zeer gevoelig voor blessures. Overvraag deze paarden niet, want ze zullen zelf niet aangeven dat het genoeg is!

Houttype honden

Het zijn waakse dieren die veel heel beschermend zijn naar hun roedel.

Ze hebben een sterke en evenwichtige leider nodig, die deze hond tegen zichzelf beschermt.

Houttype katten

Houttype katten moeten naar buiten kunnen.

Ze zijn altijd bezig en in beweging, tot op hoge leeftijd in de weer. Ze raken nog wel eens betrokken bij gevechten met andere katten om hun territorium te verdedigen.

Houttype konijnen

Wanneer deze konijnen te weinig beweging krijgen ontwikkelen ze hoknijd of voernijd.

Jagen op de ander rond etenstijd zie je vaak.

Ze hebben de ruimte nodig om te bewegen, maar ook om te graven en te knagen.

Scroll naar boven