De vijf elementen: AARDE

Aardetype dieren zijn lieve, makkelijke, vriendelijke, (zacht)aardige goedzakken.

Ze zijn heel goed van vertrouwen, ze vinden iedereen en alles lief. Ze houden heel erg van eten en ze zijn heel creatief om aan eten te komen.

Ze zijn vaak een beetje rond van vorm, ze krijgen makkelijk overgewicht en ze kunnen niet goed tegen vocht of damp. Ze houden van gezelligheid om zich heen, van mensen of dieren, dat maakt niet uit.

Ze willen pleasen en hun best doen voor anderen, dat is hun motivatie om te werken. Dan kunnen ze heel hard werken, alhoewel ze liever lui dan moe zijn.

Ze moeten in beweging worden gehouden, vooral op oudere leeftijd, maar niet te veel tegelijk. Ze komen wat traag op gang, zoals een dieseltje.

De Milt en Maag zijn de organen die bij dit element horen, de ‘Ministers van de graanschuren’. Hierdoor zijn ze gevoelig voor spijsverteringsproblemen en kunnen ze het beste slank gehouden worden.

Wanneer ze uit balans zijn maken ze de karaktersprong naar het Hout.

Aardetype paarden

De vriendelijke, betrouwbare alleseter.
Emotie: zachtmoedig & tobben
Zwakke organen: maag, milt en pancreas

Bomvast, daarmee zijn Aardepaarden het beste te typeren.

Ze kunnen geduldig staan te wachten terwijl kinderen uitgebreid aan het borstelen zijn. Aardepaarden hebben graag een goed gevulde buik, eten is hun grootste hobby.

Fysiek tonen deze paarden een sterk lichaam met volle spieren. Ze zijn niet snel, maar wel volhouders met een hele tolerante natuur én echte alleskunners.

De perfecte paarden voor beginnende ruiters, de recreanten of de ruiter die op zoek is naar een allrounder. Aardepaarden die goed in balans zijn kunnen zich goed concentreren.

Aardetype honden

De houding van deze zachte en aardige dieren is onderdanig en ontwapenend.

Ze laten al van veraf zien dat ze geen kwaad in de zin hebben.

Ze hebben de neiging om veel te likken, ook het onderdanigheids-likken.

Aardetype katten

Dit zijn lieve, vriendelijke, waarschijnlijk een tikkeltje ronde katten die erg van eten houden en het liefst de hele dag aan het luieren zijn.

Een echte ‘couch-potato’.

Aardetype konijnen

Deze lieve en makkelijke konijnen zijn gek op zoetigheid en de koolhydraten uit gemengd voer.

Pas heel erg op dat ze niet selectief gaan eten.

Scroll naar boven